13u34

Spanning en staat van je autobanden controleren

Eind november en begin december kunnen chauffeurs in Sint-Katelijne-Waver opnieuw gratis laten nakijken of de banden van hun wagen goed opgepompt zijn. Er is ook aandacht voor de staat van de autobanden.

“Auto’s waarvan de banden niet hard genoeg opgepompt staan, verbruiken een stuk meer brandstof. Bijgevolg stoten ze ook meer CO2 uit”, zo weet schepen van duurzame ontwikkeling en energie Jeroen Baeten. Maar liefst drie auto’s op vier zouden rondrijden met een te lage bandenspanning. Nochtans heb je ook als bestuurder heel wat te winnen bij een juiste bandenspanning. “Een te lage bandenspanning leidt tot een slechtere wegligging, meer slijtage van de band, een langere remweg, een hogere kans op klapbanden en extra brandstofkosten.”

Drie gratis controles

Regelmatig je banden even controleren en oppompen indien nodig is dus geen overbodige luxe. Daarom organiseert het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver in samenwerking met een mobiel team van maatwerkbedrijf WEBO en drie winkels in onze gemeente een gratis controle van de bandenspanning voor alle inwoners. Er zal ook een bandenspecialist aanwezig zijn om onder andere te checken of je banden gelijkmatig verslijten en of er beschadigingen zijn.
Je kan je banden gratis laten nakijken op volgende locaties en data:
• parking Hubo (Drevendaal 7): donderdag 24 november van 12 tot 14 uur;
• parking Colruyt (Putsesteenweg 87): woensdag 30 november van 10 tot 12 uur;
• parking Delhaize (Leliestraat 59): vrijdag 9 december van 15.30 tot 18 uur