22u01
De wereld vandaag

Speelkaartenmuseum zoekt mensen met tattoo van speelkaart

Het speelkaartenmuseum in Turnhout lanceert een opmerkelijke oproep. Ze zijn op zoek naar mensen met een tattoo van een speelkaart. Iets gerelateerd, zoals een koning of een klaver kan ook. In mei volgend jaar komt er namelijk een nieuwe expo in het museum met foto's van de tattoos, maar vooral met de verhalen erachter.

"Het museum heeft niet alleen interesse voor de tattoo zelf, maar vooral ook voor het verhaal erachter", legt Astrid Wittebolle uit. "Om zowel het beeld als de vertelling op een straffe manier te vereeuwigen, werken we samen met fotograaf Ans Brys en schrijver Matthias M.R. Declercq."

"Dat kan een tatoeage zijn van een koning, een joker, een klaverblad, een royal flush", vult de schepen aan. "Alles kan en alles mag.’ Je kandidaat stellen kan tot 28 november via een formulier op de website van het museum. In december kiezen medewerkers van het museum een aantal tattoos en verhalen die ze door Ans en Matthias artistiek laten vastleggen en die dan een plaats krijgen in de expo."