2u56

Speuren naar reuzemierenhoop in Bonheidens Krankhoevebos

Gezinnen met kinderen tussen 4 en 7 jaar kunnen voortaan samen met de hazelworm en de bosmier speuren naar de reuzemierenhoop die ergens diep in het Krankhoevebos in Bonheiden verscholen is. De nieuwe kinderwandeling is een gezamenlijk project van de gemeente, ORIOM (Strategisch Project 'Open ruimte in en om Mechelen') en Natuurpunt.

De nieuwe wandellus is 1,2 km en is een leerrijk natuuravontuur voor de allerkleinste stappers. Onderweg is er heel wat te beleven. Zo moeten de kinderen al hun zintuigen goed gebruiken om het juiste pad te vinden. Onderweg zijn er heel wat spelprikkels.

Samen op Pad

De wandellus ‘Op avontuur met hazelworm en bosmier’ maakt deel uit van Samen op Pad, een digitale wandelkaart op kindermaat. De kaart bundelt 23 kindvriendelijke wandellussen in Mechelen en haar buurgemeenten. Je kan alle wandelingen en infofiches gratis downloaden via www.rlrl.be/samen-op-pad. 

Elke wandeling heeft bovendien een eigen wandelvriendje zoals de kikker, de ijsvogel, de bever of het konikpaard dat staat te popelen om jou de weg te wijzen.

Foto: gemeente Bonheiden