2u41
De wereld vandaag
dinsdag 25 januari
4°C
0 km

Sportvisser uit Turnhout overleden nadat hij in de Maas terechtkomt

Een 44-jarige sportvisser uit Turnhout is vanmorgen om het leven gekomen in het Nederlandse Maren-Kessel, een deelgemeente van Oss. De hulpdiensten konden de man nog uit het water halen, maar de hulp kon niet baten. Hij overleed even later. Dat meldt de politie van Oost-Brabant. (FOTO: SQ Vision/Facebook)

Volgens Nederlandse media is de man rond 8 uur vanmorgen gevallen nadat hij iets uit het water wilde halen, door de sterke stroming is hij snel afgedreven. Een omstaander hoorde de man om hulp roepen en verwittigde meteen de hulpdiensten. Die konden het slachtoffer in kritieke toestand uit het water halen en naar het ziekenhuis brengen. Maar de medische hulp kon niet meer baten.

Later vandaag raakt bekend dat het gaat over ex-voetballer Jurgen Bastiaensen. Hij was een spits die bij verschillende Kempense voetbalclubs speelde en ook scoorde. Onder meer bij Hoogstraten, Zwarte Leeuw, Verbroedering Meerhout en KFC Turnhout. Tegenwoordig was hij afgevaardigde en jeugdtrainer bij FC De Kempen. Hij laat een vrouw en 2 zonen na.