0u45

Stad Turnhout verkoopt pastorie van Zevendonk

De oude pastorie in Zevendonk staat de koop. Stad Turnhout verkoopt de voormalige pastorie van de parochie van Onze-Lieve-Vrouw van de Berg Carmel in Zevendonk, gelegen aan de Kapelweg 83. Het pand, ontworpen door provinciaal architect J. Van Gastel en gebouwd in 1856, is opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed.

Erfgoedwaarde

Meerdere elementen van de gevels hebben erfgoedwaarde, onder meer het baksteenmetselwerk, de zaagtandfries, een houten kroonlijst op klossen en de rondboogvensters in een zijgevel. Ook het interieur heeft behoudenswaardige kenmerken, zoals bijvoorbeeld de trap en de indeling op het gelijkvloers met kamers rond een centrale gang. De vrijstaande pastorie is omringd door een bijzonder grote tuin, met een oppervlakte van 1 256 m², die omsloten is door hagen.
 
De pastorie kan worden bezichtigd vanaf 15 mei, elke zaterdag van 10 tot 12 uur. De biedingsprocedure via Biddit (foto) loopt van 1 tot en met 9 juni, de definitieve toewijzing gebeurt op 14 juni, om 13.30 uur in zaal ’t Hert in het Stadskantoor, Campus Blairon 200.