16u32

Stadsbestuur en oppositie in Geel oneens over plannen woonzorgcentrum Wedbos

De Geelse Brugpartij bracht maandagavond een punt op de gemeenteraad tegen de plannen om het woonzorgcentrum Wedbos in de stad voor een deel te privatiseren. De stad is op zoek naar een samenwerkingspartner om de verantwoordelijkheid in het woonzorgcentrum op een efficiëntere manier aan te pakken.

De Brugpartij vreest dat wanneer het beleid van het woonzorgcentrum voor een deel wordt overgelaten aan een privé-initiatief, dat die vooral vanuit een winstoogmerk gaan handelen. Dat mag volgens de oppositiepartij niet de bedoeling zijn en daarom willen ze de deur richting privatisering dicht doen. 

Het stadsbestuur nuanceert deze tegenreactie: vanuit de publieke sector willen ze een alternatief blijven aanbieden waarin kwaliteitszorg voorop staat en ze dragen ook het personeelsbeleid in een hoog vaandel. Ze zijn niet op zoek naar een commerciële partner, maar wel bijvoorbeeld om andere woonzorgcentra die in een samenwerkingsverband willen stappen om het aanbod voor ouderenzorg te versterken en te verbreden. 

 

Foto: rechtenvrije stockfoto