8u00
woensdag 10 augustus
30°C
17 km

Stadskantoor en sporthal Turnhout dicht door coronabesmettingen

Door een aantal coronabesmettingen bij het personeel is het stadskantoor van Turnhout tijdelijk gesloten. Alle afspraken die op de agenda stonden, zijn geannuleerd. Ook de sporthal gaat tijdelijk dicht door besmettingen bij het personeel daar.

"Het Stadskantoor blijft tot nader order gesloten. Alle afspraken worden geannuleerd, de diensten nemen zelf contact op met de betrokkenen om een nieuwe afspraak te maken. Ook leveranciers kunnen niet binnen. Om elk risico uit te sluiten, wordt het gebouw volledig afgesloten", klinkt het in een medeling.

"Richtlijnen goed opgevolgd"

De besmette personeelsleden zijn meteen in quarantaine gegaan. Het contactonderzoek is in volle gang, voor de collega's van de besmette medewerkers zijn sneltesten voorzien. Niet-medewerkers die met hen in contact kwamen en die mogelijk een risico lopen, worden opgebeld door contactonderzoekers. "Doordat alle betrokken medewerkers de coronarichtlijnen goed hebben opgevolgd, is de kans op hoogrisicocontacten voor bezoekers in beide gebouwen klein. Alle loketten en publieke plaatsen zijn afgeschermd en goed onderhouden", aldus het stadsbestuur.

Voor de Sporthal is de heropening voorlopig vastgelegd op 17 mei. Zodra er meer duidelijkheid is over quarantaineperiodes, maakt het stadsbestuur concretere data bekend.