11u37

Stef Lernous zwaait af als Mechels stadsartiest met film 'Hotel Poseidon'

Gisterenavond is in Mechelen de film 'Hotel Poseidon' in première gegaan. De film is het afscheidscadeau van regisseur Stef Lernous (bekend van theatergezelschap Abattoir Fermé), die de fakkel als stadartiest van Mechelen doorgeeft.

Na de gedwongen coronapauze herleven ook in de Dijlestad cultuur en kunsten. Met het BROEK festival in het Vrijbroekpark is het startschot gegeven voor de Zomer van Mechelen. De film 'Hotel Poseidon' vormde de opener van het festival.

"Hotel Poseidon is de eerste professionele langspeelfilm ooit die integraal in Mechelen werd gedraaid", klinkt het. "De opnames vonden plaats in de expozalen van ons Cultuurcentrum. Een film waarin bovendien een honderdtal Mechelse figuranten en vrijwilligers een unieke scène bezetten. Ook de soundtrack is Mechels, geschreven door Mechelaar Pepijn Coudron. De muziek tijdens de indrukwekkende ‘feestscène’ werd geleverd door Maanrockrallywinnaar Pothamus."

Stadsartiest

'Hotel Poseidon', met Tom Vermeir en Ruth Becquart in de hoofdrol, is meteen ook het afscheidscadeau van regisseur Stef Lernour aan de stad waarvan hij de afgelopen tijd stadsartiest was. Lernous, die ook artistiek leider is van Abattoir Fermé, geeft de fakkel door aan de jongere generatie.

“We hebben er als stad voor gekozen om het stadsartiestschap in een nieuwe formule te gieten", legt schepen van Cultuur Bjorn Siffer uit. "We geven het vanaf nu in handen van een steeds wisselende groep artiesten van RADAR. En dat is meteen een statement: geheel conform de beleidsvisie rond talentontwikkeling leggen we het stadsartiestschap in handen van de aanstormende generaties kunstenaars."

"Met RADAR bieden we jonge kunstenaars laagdrempelige werkruimte, coaching en toonkansen en stimuleren we zo de ontwikkeling van nieuw artistiek werk. We gaan dus van één naar heel veel stadsartiesten", besluit Siffer.

(Foto; Stef Lernous (links) en schepen van Cultuur Bjorn Siffer)