23u01

Sterke prestatie op micromeeting in Lier van Vermeiren en Vleminckx

Voor de Belgische atleten stond er gisteren een tweede micromeeting op de agenda in Lier. Door de coronacrisis is het voor atleten moeilijk om aan sterk bezette meetings deel te nemen. Met de micromeetings wil de Vlaamse atletiekliga hen de kans geven om toch wat competitieritme op te doen en internationale limieten te halen. In Lier was het voor ons vooral uitkijken hoogspringer Jef Vermeiren uit Bevel en spurters Kobe Vleminckx en Simon Verherstraeten, uit Westerlo en Kessel.

Vleminckx liep ondanks de regen naar een chrono van 10"83. Dat is voor hem een goede voorbereiding op het BK, maar hij focust nu al op de lange termijn, de Olympische Spelen in Parijs. Verherstraeten liep een hamstringblessure op en liep geen scherpe tijd. 

Hoogspringer van AC Herentals Jef Vermeiren wilde zijn persoonlijk record van 2 meter 10 gaan verbreken, en dat lukte hem ook. Hij sprong vlot over 2 meter 14 en waagde zelfs een poging voor de EK-limiet op 2 meter 17. Dat haalde hij niet, maar hij was tevreden met zijn wedstrijd.Straks een verslag in RTV-vandaag.