11u06

Steven Defour eindigt carrière bij KV Mechelen: hij stopt na dit seizoen met voetballen

Steven Defour hangt zijn schoenen aan de haak. Dat heeft hij vanavond zelf via twitter laten weten. Defour tekende in oktober pas een contract bij KV Mechelen, nadat hij er eerst meetrainde om zijn fysiek te onderhouden. De Hombekenaar zat aan het begin van dit seizoen zonder club.

Defour had aan zijn vader op diens sterfbed beloofd dat hij nog zou spelen voor KV Mechelen. En die belofte is hij dus nagekomen. Veel supporters vinden het jammer dat ze hun stadsgenoot niet meer live in het stadion aan het werk gezien hebben. Defour is 32 en zegt dat hij beslist om te stoppen omdat hij te veel blessures heeft, en revalideren een te grote inspanning wordt. Hij heeft dagelijks pijn, en kan zo niet meer presteren zoals hij zelf verwacht. 

Defour richt in zijn tweet ook nog een woordje van dank: "Ik wil iedereen bedanken, zowel op sportief, medisch als mentaal vlak, die het mogelijk heeft gemaakt om van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken. Als klein jongetje kon ik er alleen maar van dromen om in een stadion te spelen met duizenden mensen die je naam scanderen."