0u44

Stichting De Kleine Strijders lanceert eigen Strijdersgin

Stichting De Kleine Strijders uit Hoogstraten heeft een eigen gin gelanceerd. De Strijdersgin werd gemaakt in samenwerking met Sterkstokers van Thomas Cuyvers uit Sint-Lenaarts (Brecht). De opbrengst gaat volledig naar de werking van de stichting die zich inzet om het ziekenhuisverblijf van kinderen in AZ Turnhout en AZ Klina in Brasschaat aangenamer te maken.

De voorbije twee jaar kon de stichting op veel steun rekenen van verenigingen, organisaties en bedrijven die iets organiseerden of gewoon een donatie deden. Zo kon de stichting elke dag zieke kinderen in de ziekenhuizen van Turnhout en Brasschaat een spelletjespakket overhandigen. Voor de ouders is er ook altijd een verzorgingsset. 

Helaas had ook corona voor De Kleine Strijders een negatief gevolg: de inkomsten vielen grotendeels weg. Daarop kwam Thomas Cuyvers van Sterkstokers met het voorstel om samen met hem een unieke gin te lanceren. En met succes. Er zijn al heel wat flessen besteld en ook heel wat plaatselijke handelszaken nemen de Strijdersgin op in hun gamma. Ook verschillende horecazaken willen hem op hun kaart zetten.