17u55

Studenten Thomas More ontwikkelen rolstoelvriendelijk belevingspad voor Prinsenpark

Voortaan kunnen rolstoelgebruikers en minder mobiele bezoekers nog meer genieten van hun uitje in Provinciaal Groendomein Prinsenpark in Retie. Dankzij het project ‘Op rolletjes’, een samenwerking tussen het domein en 5 studenten van Thomas More Geel kunnen bezoekers met een mobiele beperking intens genieten van een belevingspad in het Prinsenpark. Al hun zintuigen worden geprikkeld.

Uitleenbare belevingstools

Om de wandelroute in het Prinsenpark nog aantrekkelijker te maken ontwikkelden de studenten uitleenbare belevingstools op maat. De tools bevatten opdrachtjes, weetjes en uitdagingen om de zintuigen nog meer te prikkelen. 

De studenten formuleerden ook adviezen om de rolstoelvriendelijke route in de toekomst nog te verbeteren. Ze namen hiervoor contact op met rolstoelgebruikers en betrokken organisaties, zoals Het Volderke en De Witte Mol hierbij. Afgelopen weekend lanceerde het Prinsenpark de nieuwe route. De doelgroep en begeleiders konden alvast de belevingstools coronaproof uittesten en feedback geven. Ze maakten na afloop een prachtig natuurschilderij dat een plaats krijgt in het nieuwe bezoekerscentrum van het domein. Later dit jaar kunnen de belevingstools uitgeleend worden.

Foto onder: De toegankelijke belevingsroute werd meteen getest door de doelgroep © Provincie Antwerpen