0u44

Supermarkt dicht na schade door brandende vrachtwagen: "Verse producten aangetast"

De Carrefour Express in het centrum van Berlaar moet noodgedwongen dicht blijven. Een vrachtwagen die maandagochtend rond 3 uur groenten en fruit kwam leveren bij de supermarkt in de Legrellestraat brandde volledig uit. Het vuur dreigde over te slaan naar de supermarkt maar de brandweer kon erger voorkomen. Wel drong er heel wat rook binnen in de winkel waardoor veel verse producten moeten worden weggegooid.

Technisch defect

Hoe de brand precies kon ontstaan, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk ligt een technisch defect aan de oorzaak. Toen de truck nog maar net naast de supermarkt stond om een lading groenten en fruit te leveren, ontstond er brand. In geen tijd stond de truck volledig in lichterlaaie.Om de rook weg te krijgen, plaatste de brandweer grote ventilatoren. De Legrellestraat bleef tijdens de bluswerken afgesloten voor het verkeer.  De brandweer moest ook olie verwijderen. Door de brand was er immers een olielek ontstaan aan de vrachtwagen.

Goederen onverkoopbaar door rook

Door de rook zijn veel verse producten zoals groenten, fruit, brood, gebak en onverkoopbaar geworden en moeten worden weggegooid. De zaakvoerder hoopt woensdag opnieuw te kunnen openen.