15u07

Supersnel internet: Geel krijgt als eerste Fibernet

Geel krijgt als eerste stad in onze provincie een glasvezelnetwerk. Dankzij de uitrol van het fibernet mogen de Gelenaars zich opmaken voor supersnel en stabiel internet. De stad sloot een overeenkomst met Fiberklaar voor de uitrol van het glasvezelnetwerk.

“Wij zijn heel erg blij dat Fiberklaar ons deze primeur biedt. Dit project past perfect binnen de ambities van ons stadsbestuur om Geel klaar te stomen voor de toekomst en sneller internet te brengen naar onze inwoners. Dit is een eerste stap in die richting. We hopen dan ook dat de werken snel kunnen aanvatten”, zegt burgemeester Vera Celis (N-VA)

Uitrol start als 20% inwoners intekent

Fiberklaar investeert meer dan tweeënhalf miljard euro om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van fiber. Geel is als eerste aan de beurt. "Nu volgt een uitgebreide informatiecampagne via o.a. webinars, informatiepunten, mailings en de media", luidt het in een mededeling. "De uitrol zelf vindt plaats van zodra er minstens 20% van de inwoners intekent voor de glasvezelaansluiting. Inwoners die tijdens de campagne intekenen op het aanbod van de telecomoperatoren krijgen de fiberaansluiting ter waarde van 495 euro volledig gratis."

Het Vlaamse fibernetwerk is open voor alle operatoren. De gebruiker kan zijn telecomprovider zelf kiezen.