19u54

Talent krijgt zomerkans in Mechelen

De stad Mechelen organiseert van 10 t.e.m. 21 augustus een zomerschool met twintig zomerklassen. Zowel leerlingen die door de COVID-19-pandemie wat leerachterstand opliepen als kinderen die de voorbije periode onvoldoende uitgedaagd en geprikkeld zijn, kunnen er terecht. Het Mechels zomerschoolinitiatief is gericht op talentversterking, ontwikkeling en goesting in leren. Onder de naam ‘Talent krijgt zomerkans’ wil het kinderen versterken zodat ze met een positief gevoel aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen.

Per dag wordt een halve dag gewerkt rond onderwijsdoelen, verzorgd door leerkrachten en pedagogen, en een halve dag gewijd aan educatieve spelvormen, in samenwerking met de vrijetijdspartners. 

 

Er zijn klassen voor leerlingen uit het basisonderwijs, de eerste graad secundair onderwijs, OKAN-leerlingen uit het secundair onderwijs die volgend schooljaar doorstromen naar het regulier onderwijs en 16-plussers die met schooluitval bedreigd zijn. De scholen geven aan welke leerlingen in aanmerking komen voor de zomerschool. Deelname is gratis en niet verplicht