18u35

Technopolis tevreden over zomer, najaar wordt een uitdaging

Technopolis blikt tevreden terug op de zomervakantie. Door de strenge coronamaatregelen kreeg het doe-centrum dan wel 50% minder bezoekers over de vloer, maar door allerlei extra activiteiten buiten Technopolis en online bleef het bijzonder actief. Zo slaagde het er toch in om een breed publiek te fascineren met wetenschap en technologie.

Technopolis wil deze strategie in het najaar verderzetten en werkt momenteel aan een plan van aanpak. Het belooft echter een grote uitdaging te worden, want onder normale omstandigheden is het najaar een echte topperiode voor Technopolis. 

Beperkte openingsuren

Omdat de toegestane capaciteit beperkt blijft en omdat het geen schoolgroepen en individuele bezoekers op dezelfde dag mag ontvangen, worden de openingsuren beperkt. Vanaf 12 september is het doe-centrum alleen op woensdag, zaterdag en zondag geopend voor het brede publiek. De andere dagen zijn voorbehouden voor scholen en groepen.

Wie in september langskomt krijgt met de vernieuwde show Quiz-o-polis een portie SHOWcial distancing: dat betekent evenveel spektakel, alleen met iets meer afstand.