0u08

Testcentrum meer open na crisisoverleg in Geel

In Geel zijn de uren van het corona-testcentrum uitgebreid. Dat was nodig omdat het aantal positieve gevallen aan de hoge kant blijft in de stad. Voortaan kan je er ook op donderdag-en vrijdagvoormiddag terecht en er zijn uren vrijgemaakt voor mensen die op vakantie vertrekken met Hemelvaart en een test nodig hebben. Op die manier wordt het beeld duidelijker van de besmettingen

Testcentrum

In de stad was er gisteravond opnieuw crisisoverleg geweest. Dat gebeurde omdat daar vorige week gemiddeld zo’n 20 besmettingen per dag bijkwamen. Er zijn  besmettingen in scholen en bedrijven. Zo zitten er ook minstens zeven klassen van basisscholen en 1 secundaire school in quarantaine. En zijn ook bedrijven getroffen. Onder meer slachthuis Sopraco zag zich afgelopen weekend genoodzaakt een afdeling te sluiten nadat dertien werknemers positief hadden getest. Ook in een ander bedrijf raakten 7 mensen besmet.

Burgemeester Vera Celis vermoedt dat mensen de coronaregels minder goed naleven, nu de vaccinaties goed op gang komen en.vraagt haar inwoners om de coronaregels te blijven toepassen. Daarom zal het testcentrum bij het ziekenhuis nu ook meer open zijn.