21u17

Thomas More hogeschool heeft eigen radiozender

Thomas More heeft nu ook een eigen radiozender. Radio ROEM zendt elke vrijdagmiddag live uit vanop één van de campussen van de hogeschool. Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver was als eerste aan de beurt.Radio ROEM is een vier uur durende live-uitzending warme radio met verzoeknummers, interviews en verhalen door en voor studenten en medewerkers.

Ze brengen de campus en alles wat daar leeft als het ware ‘in beeld’ voor de hele meeluisterende hogeschoolcommunity niet alleen op De Nayer zelf, maar ook in Antwerpen, Mechelen, Geel, Lier, Turnhout en Vorselaar, op de campus, op kot of thuis.De jonge helden die professioneel de knoppen en de microfoons van de mobiele studio bedienen, zijn studenten van de banaba Toegepaste Audiovisuele Communicatie en Journalistiek.

De nieuwe éénjarige specialisatie Radio is een van de paradepaardjes op mediacampus De Ham in Mechelen. De bachelor-na-bachelor leidt allround radiomakers op met de modernste middelen. Naast de drie studio’s op de campus pakt de opleiding straks ook nog uit met een echte studio op wielen. Radio ROEM zal dan nog vlotter ter plaatse geraken.

(Foto: Thomas More)