2u20

Thomas More-hogeschool investeert in hybride leslokalen

De businessopleidingen van de Thomas More-hogeschool in Mechelen investeren 120.000 euro in twee hybride leslokalen. De studenten zijn dankzij deze klassen verzekerd van volledig interactief onderwijs, zowel in de klas als thuis, in binnen- en buitenland, want de ambities reiken verder dan Vlaanderen.

Eerder investeerde Thomas More op alle campussen (dus ook in Geel, Turnhout, Vorselaar en Lier) al in 80 hybride leslokalen, die tijdens coronacrisis prima hun dienst bewezen en bewijzen. Deze twee nieuwe lokalen gaan op technisch vlak nog een stukje verder. Met geluidstegels in het plafond en zes megaschermen in het gezichtsveld van de docent en de studenten in de klas is de beleving van de les even 'live' voor de student on campus als online.

Niet meer stilzitten als docent

De studenten van de tweede bachelor Bedrijfsmanagement kregen de primeur. Een deel van hen volgde conform de nieuwe coronamaatregelen de les in de klas, een deel van hen zat thuis achter het scherm.

Docent Geert Kesteleyn is alvast enthousiast. "Voor mij was dit een verademing. De loopcamera’s volgen je steeds, zo hoef je niet de hele tijd stil te zitten zoals bij een gewone online les. Het is ook gemakkelijker om een wisselwerking te hebben met de studenten die thuis les volgen, het is eigenlijk alsof ze aanwezig zijn in de klas."