15u32

Thomas Pieters wint prestigieus golftoernooi Abu Dhabi

Thomas Pieters won het Abu Dhabi Championship en behaalde zo zijn mooiste zege ooit. De Nijlenaar is ook de eerste Belg ooit die een Rolex Series kan winnen. Het toernooi in Abu Dhabi behoort tot de zogenaamde Rolex Series, dat zijn de 5 grootste toernooien op de DP World Tour.

Het prijzengeld is er een pak hoger dan op andere toernooien en er is dus ook een sterker deelnemersveld. Met zijn 6de tornooizege in zijn carrière mag hij 1,2 miljoen euro op zijn rekening bijtellen en pakt hij ook meerdere rankingpunten. 

De Nijlenaar bleef na 4 ronden als enige 10 slagen onder par. In november won Pieters ook al het toernooi van Portugal.

Plaats 31 

Thomas Pieters heeft na zijn overwinning in Abu Dhabi een stevige stap voorwaarts gezet op de wereldgolfranglijst. Dankzij zijn overwinning springt Pieters van plaats 69 naar 31 op de wereldranglijst en dat opent veel deuren.

Zo is Pieters nu al zeker van zijn plaats op de Masters, de eerste major van het seizoen begin april en het lievelingstoernooi van Pieters. Alle spelers in de top 50 van de wereldranglijst mogen automatisch deelnemen aan de majors en de World Golf Championships.