5u52

Tijdelijke verkeerslichten Colomalaan

Door belangrijke werkzaamheden moet het verkeer op de Colomalaan in Mechelen tijdens de laatste week van augustus tijdelijk over één rijstrook. Fluvius start maandag 17 augustus met werken aan de nutsleidingen. Ze maken deel uit van het stationsproject Mechelen in Beweging. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, vinden ze plaats tijdens de zomervakantie. Ze zullen twee weken duren. Om alles in goede banen te leiden, komen er tijdelijke verkeerslichten.

Tijdens de eerste week tot zondag 23 augustus is de impact voor het verkeer vrij klein. Dat verandert vanaf maandag 24 augustus, wanneer de aannemer het voet- en het fietspad onder handen moet nemen. Om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te garanderen, krijgen zij tijdelijk een van de twee rijstroken ter beschikking.

Het autoverkeer kan dan maar over één rijstrook. Daardoor zijn tijdelijke verkeerslichten noodzakelijk, met een minder vlotte doorstroming tot gevolg. Maar het autoverkeer kan wel in beide richtingen blijven rijden.De bereikbaarheid van de sportterreinen en de school blijven onder alle omstandigheden gegarandeerd.