12u39

Tisseltse moeder en vrienden mishandelen vijftiger die met 14-jarige afsprak

In de Mechelse correctionele rechtbank zijn een Tisseltse moeder en enkele van haar vrienden veroordeeld tot celstraffen met uitstel en werkstraffen voor het mishandelen van een vijftiger die met een 14-jarige jongen had afgesproken.

De zaak draait rond een 51-jarige man uit Hoeilaart die via een datingsite in contact was gekomen met een 14-jarige jongen uit Tisselt, een deelgemeente van Willebroek. Tijdens een afspraakje zou er alleen geknuffeld zijn, maar de twee hielden contact. De moeder van de jongen kreeg argwaan en vond in zijn gsm enkele berichtjes waar ze niet mee gediend was. Ze deed zich voor als haar zoon en lokte de man met een smoesje naar haar woning.

Eenmaal binnen stormden er zes mensen binnen in de woonkamer en sloegen ze de man. Hij moest voor de camera vertellen waarom hij naar Tisselt was afgezakt en moest ook schuld bekennen. Daarnaast werd de man ook gedwongen om 5.000 euro te betalen. Diezelfde avond reed het gezelschap naar een bankautomaat in de buurt, maar daar bleek dat de man maar 1.000 euro ter beschikking had. De man beloofde om de resterende 4.000 euro later te betalen.

Zo kwam het tot een nieuwe afspraak in Rumst. Maar ondertussen was de politie ingelicht en konden de verdachten worden ingerekend. De drie rechters van de correctionele rechtbank oordeelden dat de zes schuldig waren en veroordeelden de moeder van de tiener tot twee jaar met uitstel. Drie anderen liepen een werkstraf op en nog twee mannen kregen eveneens een celstraf met uitstel.