8u03

Toch julikermis in Duffel: "Willen Duffelaars plezier niet ontzeggen"

De julikermis in Duffel gaat deze zomer dan toch door. In een overleg tussen het gemeentebestuur en de foorkramers kwamen overeen om er toch een coronaproof evenement van te maken. “We willen de Duffelaars dit plezier niet ontzeggen", zegt schepen voor Kermis Dirk Broes.

Ik ben dan ook zeer opgelucht dat we de julikermis kunnen laten plaatsvinden", vertelt de schepen. "In samenspraak met de foorkramers nemen we een aantal maatregelen om te zorgen dat iedereen veilig de kermis kan bezoeken."

De kermis gaat door op het Gustaaf Vanderlindenplein en zal open zijn op zaterdag 17 juli van 15u-22u, zondag 18 juli van 14u-22u en maandag 19 juli van 14u-22u.

"Alles zal volgens de huidige coronamaatregelen en veilig verlopen", klinkt het. "Dat was ook in oktober vorig jaar het geval. Er zal opnieuw een toegangscontrole georganiseerd worden. Mondmaskers zijn nog steeds verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar en het lokaal bestuur voorziet ontsmettingsgel aan de toegang."

"Net zoals in oktober organiseren de foorkramers op zaterdag 17 juli van 15 tot 16 u. een prikkelarm uurtje. Geluid en licht worden dan verminderd zodat personen die minder goed deze prikkels verdragen, door bijvoorbeeld autisme of epilepsie, zich ook kunnen uitleven."