18u51

Toekomstige ingenieurs ontwerpen voor kinderen met een beperking

Toekomstige industrieel ingenieurs hebben digitale kleurplaten ontworpen voor kinderen met een beperking. Op Campus De Nayer in St.-Kat.-Waver leren studenten industrieel ingenieur alle kneepjes van het vak om dynamische websites te maken. Sinds een paar jaar maken ze hiervoor geen gebruik van fictieve opdrachten, maar werken de studenten aan toegankelijke technologie voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. Dit jaar ontwierp een groepje studenten enkele zeer gesmaakte digitale kleurplaten.

WAI-NOT

Het gaat om een samenwerking met WAI-NOT, een initiatief van de Vlaamse Overheid Departement Onderwijs & Vorming. De groep van Jorn, Milan, Thomas en Roel ontwierp dit jaar enkele digitale kleurplaten. ‘Dit project was helemaal anders dan de projecten die we gewoon zijn. We kregen veel vrijheid en mochten volledig zelf onze aanpak bepalen. Zo zijn we uiteindelijk op het idee van digitale kleurplaten gekomen.’ vertelt Thomas. 

Een schot in de roos, want de feedback was unaniem positief. “De modules die de studenten ontwikkelden worden effectief ingezet en gebruikt op de aangepaste website www.wai-not.be