6u08

Toerisme Balen gaat voor inclusief promofilmpje

De gemeente Balen (#indekempen) heeft op toeristisch gebied heel wat te bieden en dit voor elk type vakantieganger. Om dit in de kijker te zetten, maakte Toerisme Balen al enkele toeristische promofilmpjes. Voor de nieuwste clip over de Molenroute koos Toerisme Balen voor een samenwerking met vzw De Schakel, een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.

De figuranten in het filmpje over de Molenroute zijn Sinan en zijn begeleidster Els. Sinan heeft een verstandelijke beperking en is sinds zijn twaalfde ook blind. Toch kan hem dat niet tegenhouden om te genieten van de Kempense buitenlucht. Sinan en Els legden de 39 km van de fietsroute langs de 3 Balense watermolens af op een tandem. Op hun tocht doorkruisten ze ook diverse natuurgebieden. Bij de uitkijkhut aan de Straalmolen gaf Els een mooie beschrijving van de typische broekbossen in natuurgebied Griesbroek in de Grote Netevallei.

Toeristische filmpjes

In de vorige filmpjes van Toerisme Balen kwam al een gevarieerd aanbod in beeld. Zo zagen we Sofie samen met haar hond de ‘Wandeling van het Jaar 2012’ ontdekken in natuurgebied Scheps. Monique, Robert en Gerda lieten zien dat zij genoten van hun pensioen tijdens een wandeling in natuurgebied Keiheuvel, de ‘Wandeling van het Jaar 2018’ en ‘Mooiste Wandeling van het Land 2019’. Balen heeft ook genoeg te bieden voor een meerdaagse trip, vandaar dat ook de 5 Balense B&B’s een eigen filmpje kregen.

Al deze promofilmpjes, gemaakt in samenwerking met Stories by light kan je ontdekken op het Youtube-kanaal van Toerisme Balen en op de website van de toeristische dienst: www.ontdekbalen.be.