22u33

Toevallige vinders worden verrast met Geelse Gelukskes

Sinds afgelopen weekend duiken er in Geel op verschillende plaatsen ‘Geelse Gelukskes’ op. Het gaat om geschenkjes die inwoners achterlaten. Toevallige voorbijgangers komen zo onverwacht een cadeau tegen dat ze mee naar huis mogen nemen.

Het initiatief komt van Hanna Van Thienen. Zij liet vorige zaterdag  vijf ‘Geelse Gelukskes’ achter in het centrum. Op sociale media kreeg ze heel veel leuke reacties en ze besloot een Facebookgroep ‘Geelse Gelukskes’ te maken. Hier kunnen inwoners meer informatie over dit initiatief vinden en foto’s delen van hun vondsten of creaties. Ondertussen zijn er al heel wat Gelenaars zelf aan de slag gegaan met hun eigen verrassingspakjes en de ‘Geelse Gelukskes’ duiken meer en meer op in de stad.

 

Hoe werkt het?

Zoek een klein cadeau en pak het in. Voeg eventueel een begeleidende brief toe met extra uitleg. Vermeld duidelijk op de verpakking dat het om een ‘Geels Gelukske’ gaat. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben een Geels Gelukske, neem mij mee naar huis.’ Verstop je pakje ergens in de stad. Ligt het er na een dag of twee nog steeds? Leg het dan op een andere locatie.

Heb je een ‘Geels Gelukske’ gemaakt of gevonden? Neem er een foto van en deel het in de Facebookgroep. In de groep vind je ook extra informatie over hoe je zelf aan de slag kunt gaan.