6u19

Tot 3 jaar cel geëist voor drugsplantage met 1.000 planten in Turnhout

Een man uit Ravels hangt een celstraf van 24 maanden boven het hoofd omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een grote cannabisplantage in Turnhout. Een kompaan riskeert zelfs 3 jaar cel.

De plantage bevond zich in een loods aan de Guldensporenlei in Turnhout. Het was de eigenares van de loods die plantage ontdekte nadat er al enkele maanden geen huur meer betaald was en ze daarom in februari van dit jaar een kijkje ging nemen in de loods zelf. In totaal telde de plantage zo'n 1.000 panten. Ook werd er zak met ruim 200 gram cannabis aangetroffen.

"Onschuldig"

Eind maart kon de politie de huurder uit Ravels oppakken. In de plantage werd een mondmasker met zijn DNA op gevonden. Samen met het huurcontract dat hij had afgesloten is dat voor het openbaar ministerie voldoende bewijs voor zijn betrokkenheid.

De man pleit onschuldig. “Hij huurde die loods om er aan auto’s te sleutelen", aldus zijn advocaat. "Hij wilde er een kleine garage beginnen. Sinds december 2020 was hij niet meer in de loods geweest. De plantage moet van nadien zijn geweest.”

Op een lampenkap in de plantage werden ook de vingerafdrukken van een kompaan gevonden. Hij riskeert 3 jaar cel voor zijn betrokkenheid. Maar in tegenstelling tot de man uit Ravels was hij niet aanwezig in de rechtbank in Turnhout. 

Het vonnis volgt later deze maand.