14u52

Tot 3 jaar cel voor uitbating drugslabo in Poppel

De rechter in Turnhout heeft de bewoners van een boerderij in Poppel tot drie jaar cel veroordeeld voor de productie van synthetische drugs. Een 53-jarige Mexicaan en een 31-jarige Colombiaan kregen dezelfde straf weliswaar met uitstel. Voor het koppel uit Ravels sprak de rechter twee jaar van de straf uit met uitstel. Ze krijgen daarnaast ook een boete van 8.000 euro.

De openbare aanklager in Turnhout vroeg 5 jaar cel voor een Colombiaan van 29 en een Mexicaan van 35 voor de productie van synthetische drugs. Het tweetal werd 18 december 2020 in de buurt van de Nederlandse grens opgepakt nadat een Colombiaan de politie aansprak net over de grens met Poppel. Hij vertelde dat hij gevlucht was uit het drugslabo.

Toen de politie een huiszoeking in de boerderij in Nieuwkerk ging doen, bleek het verhaal te kloppen. In een van de loodsen was een labo ondergebracht. Het koppel uit Ravels verklaarde dat ze niet op de hoogte waren van het drugslab. De speurders troffen verder ook nog verboden wapens en munitie aan.