12u36

Tot vier jaar cel gevorderd voor drugstransport

Een 20-jarige man uit Heist-op-den-Berg riskeert 18 maanden celstraf voor een drugstransport. Voor zijn 32-jarige oom uit Rotterdam vorderde het openbaar ministerie vier jaar cel.

Op 18 oktober 2021 rond 21 uur reed een auto tegen hoge snelheid door Lichtaart. De politie zette hem in de Schoolstraat aan de kant voor een controle. Op de achterbank stond een sporttas met 308.000 euro cash geld en juwelen ter waarde van 99.000 euro. In de kofferbak vond de politie twee winkelzakken met 25 kilogram cocaïne, verdeeld over 25 pakketten van één kilogram, en 988 gram hasj.

De Rotterdamse bestuurder vluchtte tijdens de controle te voet weg. Hij kon later opgepakt worden. Ook de neef werd ingerekend. Op beelden van ANPR-camera’s was te zien dat Volvo heel de tijd voor de Audi van de Nederlander reed. Die stond op naam van de 20-jarige Heistenaar. Hij verklaarde eerst dat hij zelf met de Volvo reed, maar zei later dat hij de auto had uitgeleend en niets met de drugs te maken had. Maar dat geloofde het openbaar ministerie niet.

Foto: Rechtenvrije Stockfoto