13u12

Turnhout steunt logiessector met gratis overnachtingen

De stad Turnhout gaat haar logiessector steunen met de formule, 1 nacht boeken, 1 nacht gratis en past dat bedrag bij voor de uitbater. Wie overnacht in een erkend vakantieverblijf, die komt in aanmerking voor de actie. Je moet wel boeken in juni voor de zomer of in september voor het najaar.

De logiesscetor en het toerisme in het algemeen, werden zwaar getroffen door de coronacrisis. Nu het einde van de crisis hopelijk in zicht is en de zomer voor de deur staat, wil de stad de sector zo veel mogelijk helpen. "Ook komende zomer gelden er nog reisbeperkingen en zullen we minder dan vroeger naar het buitenland gaan",  zegt schepen van Toerisme Els Baeten.

"Andersom zullen ook buitenlandse toeristen de weg naar ons nog niet vinden. Maar we hebben nog niet al onze troeven voor staycations uitgespeeld. Vorig jaar maakten we een mooi begin met onze campagne Tot in Turnhout, dit jaar gaan we op dat elan nog iets steviger door."

Tot jaarwisseling

Toeristen die Turnhout bezoeken, krijgen van het stadsbestuur één gratis bijkomende overnachting per verblijf in een erkend logies. Het aanbod geldt alleen voor recreatief verblijf, niet voor bijvoorbeeld zakenreizen. "De actie loopt tot het einde van het jaar, of totdat het voorziene budget is uitgeput", vervolgt schepen Baeten. "Wie van het geschenk wil profiteren, boekt zijn verblijf in juni of september, rechtstreeks online bij de logiesuitbaters."