0u36

Turnhoutenaar riskeert 4 jaar cel voor onmenselijke mishandeling vrouw en kinderen

Een 48-jarige man uit Turnhout moest zich vanmorgen voor de rechter verantwoorden voor de onmenselijke behandeling van zijn vrouw en kinderen. Hij sloeg zijn kinderen en verkrachtte zijn vrouw jarenlang. De man ontkent de aantijgingen.

Veel aanleiding had de man blijkbaar niet nodig om zijn kinderen te mishandelen. Zo verklaarde één van de 5 kinderen van de man dat ze onder meer geslagen werd omdat ze in de kleuterklas met een jongen had gespraat. "Maar het ergste geweld deed zich voor toen ik stiekem een facebook-profiel had aangemaakt", verklaarde ze.

Ook zijn vrouw was jarenlang het slachtoffer van de gewelddaden van de man. Zo werd jarenlang verkracht door haar man. De verdachte ontkent alle aantijgingen. "Hoe kan ik mijn vrouw nu verkrachten. We waren getrouwd. Dan heb je toch recht op seks”, verklaarde hij tijdens het onderzoek.

Naast fysiek geweld, sprak de openbaar aanklager ook over jarenlange psychische terreur. Zo weigerde hij zijn vrouw of kinderen bij naam te noemen. Hij sprak hen steevast aan met hoer, dikke, gehandicapte of ezel.

Ook zoon staat terecht

Ook zijn inmiddels 19-jarige zoon staat terecht. Nochtans was ook hij jarenlang slachtoffer van het geweld van zijn vader. “Sinds zijn 18de verjaardag heeft M.A. helaas de houding van zijn vader overgenomen”, zegt openbaar aanklager Dens-Schrijvers. “Hoewel hij voordien zelf het slachtoffer werd van slagen door zijn vader, is hij die houding normaal gaan vinden. Dat was het signaal voor de moeder om met haar verhaal naar buiten te komen.”

Het vonnis wordt verwacht op 1 september.