12u40

Turnhoutse cultuurzomer gaat Stadstoeren

Het nieuwe tweejaarlijks stadsfestival in Turnhout krijgt de naam Stadstoeren. ‘We wilden een naam die speels is, en plezant”, zegt schepen van Cultuur Astrid Wittebolle. “Met ‘toeren’ kunnen we heel veel kanten uit, zo gaan we bijvoorbeeld letterlijk met ons cultuuraanbod rondtoeren in wijken: dit jaar komen de buurt rond het station, het Stokt en Zevendonk aan de beurt, maar zoals we dat hier zo mooi zeggen: ‘ieder op toer’. Bij de volgende edities komen andere buurten aan de beurt.”

Straffe toeren

 Voor de programmatie van de diverse culturele activiteiten werkt het stadsbestuur samen met heel veel lokale partners. “Zij hebben de expertise, zij kennen of zijn de juiste mensen. We willen onze lokale cultuurspelers ook tussentijds versterken, niet alleen tijdens de tweejaarlijkse evenementenzomers. Zo creëren we ineens ook een steeds groeiend potentieel voor de volgende edities.”

Het programma staat nog niet vast en hangt af van de coronamaatregelen. Maar vast staat dat ze laagdrempelig moeten  zijn, iedereen moet zich erdoor aangesproken voelen. Dit jaar worden de activiteiten kleinschalig aangepakt. Massaevenementen zijn sowieso niet mogelijk.