0u13

Turnhoutse politie waarschuwt: "Let op bij verkoop via tweedehandssites"

In Turnhout zijn twee personen in de val gelokt via een verkoop op een tweedehandssite. De politie waarschuwt iedereen dan ook dat er toch bepaalde risico's kunnen zijn bij zo'n verkoop en vraagt om goed op te letten. In beide gevallen ging het om de verkoop van een smartphone.

Vals geld

In het eerste geval hadden de koper en verkoper afgesproken aan de Parkring in Turnhout. Eerst leek alles correct te gaan. Tot de verkoper doorhad dat de koper betaald had met 15 biljetten van 50 euro vals geld. Maar toen was de verkoper al verdwenen. De politie kwam de koper al snel op het spoor en kon een man van 18 uit Ravels oppakken.

Minderjarig

In het tweede geval hadden beide partijen ook op dezelfde plaats afgesproken. Ter plaatse zei de koper dat hij onvoldoende geld op zak had en hij stelde de verkoper voor om mee naar zijn huis te gaan. Onderweg gaf de koper de verkoper dan plots enkele klappen en hij ging ervandoor met twee dure smartphones. Maar het slachtoffer en enkele getuigen konden de dader overmeesteren. Ook hier ging het om een jongen uit Ravels. Hij was amper 15 jaar oud. De jeugdrechter heeft hem laten plaatsen in een gesloten jeugdinstelling.

 

Beeld: rechtenvrije stockfoto