13u00
De wereld vandaag

Tuur Dierckx (Westerlo) helpt mee op covid-afdeling Ziekenhuis Geel

Westerlo-voetballer Tuur Dierckx gaat volgende week een dag meehelpen op de Covid-afdeling van het ziekenhuis van Geel. In het appartement van de voetballer werd twee weken geleden een lockdown-feestje stilgelegd. Het bestuur van voetbalclub Westerlo sprak met het ziekenhuis van Geel af dat de speler een dag meedraait op de speciale Covid-afdeling, zodat hij kan zien wat corona kan aanrichten en hoe belangrijk het is dat we ons aan de regels houden.

“KVC Westerlo heeft een maatschappelijke rol waar te nemen", zegt Wim Van Hove, algemeen directeur van KVC Westerlo. "Het voetbal kan blijven doorgaan in Corona-tijden en daarom wil de club als voorbeeld fungeren in de omgang met het virus. Daarom ook is sensibilisering noodzakelijk om te tonen dat we samen - mét het zorgpersoneel - strijden tegen Corona”.

Geen plezierbezoek

Dierckx zal op dinsdag 5 januari het Geelse ziekenhuis bezoeken en voorzien van de nodige beschermende kledij ook meehelpen op een covid-afdeling van het ziekenhuis. Op die manier willen de club en het ziekenhuis duidelijk maken wat de risico’s en de impact van Covid-19 zijn voor zowel de patiënt als de zorgmedewerker. "Het wordt dus zeker geen plezier-bezoek maar een confronterende kennismaking met een realiteit die we soms vergeten doorheen alle nieuwberichten", klinkt het in een persbericht.

“Het is belangrijk om écht te begrijpen waarom de maatregelen rond covid genomen worden", zegt Jan Flament, CEO van het Geelse ziekenhuis. "We hebben dan ook onmiddellijk positief gereageerd op deze positieve actie vanwege KVC Westerlo. Een actie met een belangrijke maatschappelijke meerwaarde maar tevens een actie die een steun betekent voor onze zorgverstrekkers. Iets wat ze zeker kunnen gebruiken”