14u04

Twee broers opgepakt in Turnhout na grote drugsvangst

De politie van de regio Turnhout heeft afgelopen weekend twee twintigers gearresteerd na een grote drugsvangst. Het begon allemaal bij een verkeerscontrole in de Aposteliekenstraat, waar een bromfietser betrapt werd met hasj en cannabis. Bij een huiszoeking later op de avond vond de politie ook nog eens meer dan een kilogram cocaïne.

Rond acht uur zaterdagavond haalt een interventieploeg van de politie regio Turnhout een bromfietser naar de kant omdat die op het eerste gezicht sneller rijdt dan toegestaan. Tijdens de controle neemt de man in kwestie de vlucht en laat hij z'n bromfiets achter. Tijdens de achtervolging gooit hij z'n rugzak weg waar later dealerhoeveelheden cannabis en hasj blijken in te zitten.

Later op de avond voert de politie een huiszoeking uit bij de man en daar wordt de grootste vondst gedaan: meer dan 1 kilogram cocaïne. Ook de oudere broer van de bromfietser wordt uiteindelijk gearresteerd en verhoord. De twee broers zijn zaterdagavond allebei voorgeleid bij de onderzoeksrechter die beslist heeft om ze aan te houden. Alle gevonden drugs samen hebben een straatwaarde van enkele tienduizenden euro's.

foto: archief