0u15

Twee maanden werken aan veilige oversteekplaats voor AZ Turnhout

Vlak voor de inrit van ziekenhuis Turnhout campus Sint-Jozef zal er vanaf komende maandag 2 maanden worden gewerkt. Er komt een veilige oversteekplaats. Het ziekenhuis roept patiënten op om zich voor hun vertrek goed te informeren.

Veilige oversteekplaats

Vanaf 17 mei tot en met 9 juli wordt er in opdracht van Stad Turnhout gewerkt aan de Steenweg op Merksplas, vlak voor de inrit van campus Sint-Jozef.  Daar zal een veilige oversteekplaats voor fietsers worden aangelegd.
Er zal altijd toegang zijn tot het ziekenhuis, maar de werken zullen wel gepaard gaan met de nodige hinder. 

AZ Turnhout roept daarom patiënten op die de komende 2 maanden een ahebben op campus Sint-Jozef op om zich voor vertrek naar het ziekenhuis goed te informeren. De werken voor het ziekenhuis zullen namelijk in verschillende fases verlopen. De verkeerssituatie en de hinder zal telkens veranderen. Op sommige momenten is de hinder voor de patiënten heel groot. Zo zal het ziekenhuis gedurende een aantal dagen enkel via het centrum van Turnhout centrum bereikbaar zijn. 

Ziekenhuis enkel bereikbaar via de ring 

In de eerste fase wordt er een middeneiland voor fietsers aangelegd. Voor deze werken is de Steenweg op Merksplas volledig afgesloten tussen het ziekenhuis en de Nieuwe Kaai (Turnhout centrum). Het ziekenhuis is dan enkel bereikbaar via de ring. Deze fase duurt vermoedelijk tot 11 juni.