5u33
De wereld vandaag
vrijdag 20 mei
23°C
0 km

Tweedaags Legacy-festival verplaatst naar september

Het Legacy Festival aan het Zilvermeer in Mol wordt dit jaar een tweedaags festival. Het krijgt hiervoor de steun van het gemeentebestuur. Als corona geen roet in het eten gooit, vindt het retromuziekfestival plaats op zaterdag 4 en zondag 5 september.

Het concept blijft hetzelfde: een flashback naar de house, trance- en dancescène uit de jaren 90. Onder meer Bonzai All Stars, 2 Brothers on the 4the floor, Right Said Fred en Snap staan er op 4 en 5 september op het podium. Maar ook de Belgische danceformatie Sylver doet Legacy aan, met de 20 jaar tournee.

Geluid beperken

De uitbreiding naar 2 dagen is gebonden aan specifieke voorwaarden. Die richten zich o.a. op het beperken van de geluidshinder. Zo stopt de festivaldag op zondag 5 september verplicht om 23 uur, waarbij het laatste uur aan een lager geluidsvolume op één podium wordt gespeeld. 

Daarnaast moeten de organisatoren meer aandacht besteden aan een veilige uitstroom van de bezoekers na het einde van de festivaldag. Ook voor de eventuele festivalcamping gelden strikte regels, in samenspraak met de brandweer. Straks meer in RTV Vandaag.