16u40
De wereld vandaag

Twintiger kritiek na vechtpartij aan Zandpoortvest

De politie heeft 2 jongeren opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij een vechtpartij. De vechtpartij speelde zich zondagnacht af aan de Zandpoortvest in Mechelen, op de brug over de Binnendijle. Het tweetal, 19 en 23 jaar oud, kreeg het aan de stok met een man van 28. Het slachtoffer kwam ten val en raakte zwaargewond aan het hoofd. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis en vecht daar nog steeds voor zijn leven.

Aanleiding vechtpartij is onduidelijk

Getuigen boden meteen hulp en sloegen alarm bij de hulpdiensten. De politie kon wat later de 2 verdachten oppakken. Ze werden meegenomen voor verhoor. 1 van de mannen werd uiteindelijk aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen. Dat bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Wat de aanleiding was van de vechtpartij, is nog onduidelijk. 

 

Ernstige hoofdletsels

De ruzie op de Zandpoortvest in Mechelen liep in de nacht van zondag op maandag zwaar uit de hand. Twee jongeren kregen het er aan de stok met een 28-jarige jongeman. In het tumult zouden er rake klappen zijn gevallen. Tijdens het incident is het slachtoffer ten val gekomen. De man liep ernstige hoofdletsels op.

Eén verdachte, een 23-jarige jongeman is na zijn voorleiding, aangehouden en moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen.