7u12

Twintiger staat terecht voor aanranding jogster in Turnhout

Een 21-jarige man uit Beerse heeft zich vanmorgen moeten verantwoorden voor de rechter in Turnhout. Hij zou geprobeerd hebben om een jonge vrouw aan te randen tijdens het joggen. Het slachtoffer kampt door het voorval met angsten. Volgens de verdachte berust alles op een misverstand en had hij helemaal geen seksuele intenties en "botste hij per ongeluk tegen de vrouw op".

Het incident vond vorig jaar plaats. Tijden één van haar loopsessies merkte de vrouw dat ze gevolgd werd door een man. Dat vond ze verdacht omdat de man geen sportkleding droeg. Na een bocht zou de man de jogster plots hebben vastgegrepen. "Pas toen ze begon te krijsen, is hij weggelopen", vertelt haar advocaat. "Maar een buurvrouw zag hoe hij in de bosjes bleef staan om naar haar te kijken."

"“Hij beseft niet wat hij heeft aangericht bij deze vrouw. Ze heeft het heel moeilijk, zeker omdat ze vlak bij elkaar woonden en hem nog regelmatig tegenkwam. Gelukkig is hij intussen verhuisd."

"Pokémons vangen"

De man vertelt dat hij verhuisde omdat hij in de buurt nu aanzien wordt als verkrachter. Maar alles berust volgens hem op een misverstand. Hij was Pokémons aan het vangen. "Ik was zo naar het scherm van mijn smartphone aan het kijken dat ik pardoes tegen haar ben gebotst toen ze plots stopte met lopen", vertelde hij aan de rechter.

“Hij is ter plaatse gebleven", zegt de advocaat van de man. "Als hij iets verkeerd had gedaan of als die botsing een seksuele connotatie had, zou hij zo ver mogelijk zijn weggelopen.”

Het openbaar ministerie vraagt de man een voorwaardelijke straf te geven. Het slachtoffer vraagt een morele schadevergoeding. “We zijn nu een jaar verder en ik ben nog altijd bang”, getuigt de vrouw. “Ik ben altijd heel sportief geweest, maar nu durf ik niet meer alleen op pad. Er moet voortaan altijd iemand met mij meegaan om te sporten.”

Een uitspraak wordt op 12 oktober verwacht.