13u08

Vaartdijk en Auwegemvaart worden definitief fietsstraten

Na de eerste coronagolf besliste het Mechels stadsbestuur langs de Leuvens vaart vier tijdelijke fietsstraten in te voeren. Om de social distancing te bewaren werd beslist dat voetgangers op het pad konden wandelen en de fietsers op de rijbaan rijden. De maatregel gold tot eind 2020.

Na evaluatie en bijsturingen is nu beslist dat de Vaartdijk en Auwegemvaart met ingang vanaf 1 februari definitief fietsstraten blijven. De Geerdegemvaart en Hanswijkvaart behouden voorlopig nog hun tijdelijk karakter als fietsstraat.

Rijrichting verandert

De hele Vaartdijk van Stationstraat tot Plaisancebrug wordt een definitieve fietsstraat. Meteen verandert ook de rijrichting tussen de Stationsstraat en de Willem Geetstraat. De fietsers mogen op de weg rijden en volgen de rijrichting van het autoverkeer, weg van het station. In de tegenovergestelde richting moeten de fietsers opnieuw op het fietspad langs het water rijden. 
 
Ook de Auwegemvaart wordt een definitieve fietsstraat tussen Plaisancebrug en Jaagpad Komet. De fietsers richting Battel rijden op de rijbaan als fietsstraat. Het kruispunt Plaisancebrug wordt aangepast om de fietspaden en rijbanen in de beide straten met elkaar te verbinden. De voorrang blijft hier behouden voor het autoverkeer. Bewoners van de Auwegemvaart kunnen ook opnieuw linksaf rijden.