4u40

Vaccinatiecentrum Pallieterland zoekt Prikpartners

Eerstelijnszone Pallieterland start met het Prikpartnerinitiatief. Het initiatief kwam overwaaien uit Eerstelijnszone Meetjesland en wil mensen met elkaar verbinden in de strijd tegen corona door elkaar te helpen bij de vaccinatie. Je kan zelf prikpartner worden of een prikpartner zoeken.

Denk jij dat iemand in je buurt, straat of appartementsgebouw, je vrienden- of kenniskring, je vereniging… hulp kan gebruiken? Stap dan (coronaproof) op deze persoon af en bied je aan als prikpartner. Dan kan hij/zij op het moment dat de uitnodiging in de bus valt, jou contacteren voor ondersteuning. Anderzijds kunnen mensen die denken hulp nodig te hebben, ook zelf op zoek gaan naar een eventuele prikpartner.

Geen experten

Van deze prikpartners wordt niet verwacht dat zij vaccinatie-experten zijn. Ze kunnen bv. helpen bij het bij het maken van een afspraak via digitale weg, online informatie opzoeken of contact opnemen met het callcenter indien nodig. Zo kunnen de prikpartners mee zoeken naar een oplossing voor vervoer naar het vaccinatiecentrum, anderstaligen helpen met het vinden van de juiste informatie of mensen begeleiden in hun traject doorheen het centrum.