12u50

Vader uit Westerlo vraagt zoontje van 8 om hem dood te steken

Een 44-jarige man uit Westerlo moest voor de rechter verschijnen. Hij had zijn zoontje van 8 de opdracht gegeven om zijn eigen papa dood te steken met een mes. De feiten speelden zich af vorig jaar nadat vader en zoon een gewelddadig computerspel hadden gespeeld. Er is sprake van een geëscaleerd familieprobleem.

Opnieuw over de schreef

De man woonde op dat moment nog bij zijn gezin in Mol. Even voordien had hij bij een ander incident zijn ander zoontje een kussen op het gezicht geduwd. Zijn toenmalige echtgenote moest tussenbeide komen om het kind van een mogelijke verstikkingsdood te redden. De man verklaarde dat het hem allemaal teveel was geworden. Het slachtofferje is zwaar autistisch. 

Enkele dagen later ging de man opnieuw over de schreef. Dit keer na een computerspel met zijn ander zoontje, een kind met een lichtere vorm van autisme. “Steek nu papa maar dood”, beval hij zijn zoontje. “Ik hoop dat mijn bloed over je zal stromen.” Tussen beide incidenten met de zoontjes, stichtte de man ook brand in eigen woning op een moment dat zijn vrouw en kinderen thuis waren. 

Het openbaar ministerie merkt op dat de man geen schuldinzicht heeft en vraagt aan de rechtbank om hem te veroordelen tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 jaar. “Hij heeft wel degelijk schuldbesef, maar ging gebukt onder financiële stress. Het gaat hier om een geëscaleerd familieprobleem”.
De man zelf geeft aan dat hij intussen cursussen heeft gevolgd om zichzelf in de hand te houden. “Ik heb ook een nieuwe vriendin en ben een heel ander persoon geworden.” De rechter beslist op 22 juni.