21u01

Van Aert wint nieuwe Kristallen Fiets, broers Roodhooft ploegleider(s) van het jaar

Herentals boven op het gala van de Kristallen Fiets vanavond. Wout van Aert pakte, zoals verwacht, zijn 2de opeenvolgende Kristallen Fiets. Ploegleiders van het team van Mathieu van der Poel Alpecin-Fenix, de broers Roodhooft, wonnen de award voor ploegleider(s) van het jaar. Zij wonen in de Herentalse deelgemeente Morkhoven.

Na zijn nieuw boerenjaar stond het in de sterren geschreven dat Wout van Aert voor het tweede jaar op rij met de Kristallen Fiets aan de haal zou gaan. De Herentalsenaar won onder meer Gent-Wevelgem, de Amstel Gold Race, BK, 3 ritten in de Tour en werd tweede in de Olympische wegrit en het WK tijdrijden. Geen andere Belgische renner kwam dit jaar in de buurt van dat palmares.

Ziek thuis

Van Aert was niet zelf aanwezig op de uitreiking, de renner kampte gisteren onder meer met keelpijn. De training die hij woensdag gepland had, heeft hij niet kunnen afwerken. Of die 'verkoudheid' zijn rentree in het veld, nu zaterdag in Boom, op de helling zet, is nog niet duidelijk. Op het gala van de Kristallen Fiets was het special guest Primoz Roglic, ploegmaat van Van Aert bij Jumbo-Visma, die de prijs in ontvangst nam in naam van de Herentalsenaar.

Bij de vrouwen was de trofee voor Lotte Kopecky, ex-winnares Sanne Cant werd vierde.