0u58

Van Laer volgt Van Looveren op als CD&V-schepen in Geel

Schepenwissel in stad Geel. Begin september volgt gemeenteraadsvoorzitter Luc Van Laer Ben Van Looveren op als CD&V-schepen van openbare werken, patrimonium, landbouw & platteland. Ben Van Looveren, rechts op de foto, was nochtans de coming man voor CD&V in Geel maar hij is ook landbouwer en wil zich daar volledig op toeleggen.

Van Laer zetelt sinds 2009 in de Geelse gemeenteraad. Als gepassioneerd landbouwer heeft Luc Van Laer veel technische kennis en inzicht in het bedrijfsleven. Daarnaast heeft hij ook bestuurservaring door zijn positie in de Raad van Bestuur van de grootste zuivelcoöperatie van het land.

Ben Van Looveren besloot om zijn mandaat ter beschikking te stellen om zich volledig toe te leggen op zijn zelfstandige activiteiten. Van Looveren kijkt intussen met grote tevredenheid terug op gerealiseerde projecten zoals de school in Winkelomheide, de fietspaden in Tessenderloseweg, de heraanleg van Pas en Schuttershof, sportvelden van Beekhoek en PULA en de vele andere projecten. Van Looveren blijft nog wel zijn functie als gemeenteraadslid blijft uitvoeren. 

Luc Van Laer zal als gemeenteraadsvoorzitter worden vervangen door de ervaren Griet Verhesen. In de plaats van Griet zal Mathias Van Braband als fractieleider van CD&V Geel optreden.