0u46

Vanaf maandag trajectcontrole tussen Turnhout en Merksplas

De politiezone Noorderkempen en de Politie Regio Turnhout starten maandag 1 maart met trajectcontroles op de N124, de gewestweg tussen Turnhout en Merksplas. De snelheid van het verkeer wordt er dan over een langere afstand gemeten.

De maximum toegelaten snelheid op de drukke verbindingsweg tussen Turnhout en Merksplas is 70 km/uur. Voor vrachtwagens met een maximum toegelaten massa van meer dan 7,5 ton, is de maximumsnelheid er 60 km/uur. 

Minder ongevallen

De trajectcontrole op de N124 komt er na een analyse van het Agentschap Wegen en Verkeer op basis van de ongevallencijfers van de afgelopen drie jaar. Daaruit blijkt dat er op de Steenweg op Turnhout (Merksplas) en de Steenweg op Merksplas (Turnhout) nogal wat zware verkeersongevallen gebeuren. Met de invoering van trajectcontroles hopen het AWV en de politie het aantal ongevallen terug te dringen. 

Voor de politiezone Noorderkempen is dit de allereerste trajectcontrole die zij in gebruik nemen. In de 7 gemeenten van de Politie Regio Turnhout staan er op dit moment al 44 camera's voor trajectcontrole.