20u12

Vanaf volgende week wordt er weer gewerkt op de N10 in Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-Berg hervatten de nutsmaatschappijen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf dinsdag 16 augustus de werken langs de N10, tussen het kruispunt met de Houwstraat en de rotonde Fabiola. Het verkeer op de N10 kan steeds in beide richtingen door, maar moet aan de werfzone wel beurtelings over de vrije rijstrook. Hiervoor worden tijdelijke verkeerslichten ingezet.

Op 16 en 17 augustus maakt de aannemer van de nutsmaatschappijen eerst een doorsteek onder de aansluiting van de Werftsesteenweg op de N10. Hierdoor is de Werftsesteenweg twee dagen afgesloten voor auto’s en fietsers en moet plaatselijk verkeer naar deze straat een omleiding volgen. Doorgaand verkeer op de N10 kan in beide richtingen blijven rijden.

 

Kruispunt met Itegembaan en Houwstraat

Vanaf donderdag 18 augustus werkt de aannemer aan het kruispunt met de Itegembaan/Houwstraat. Eerst is de noordkant aan de beurt. Daardoor is de Itegembaan/Isschotweg en Heestenheide gedurende een week niet toegankelijk via de Aarschotbaan (N10). Fietsers rijden om via de aangeduide omleidingsroute. De Itegembaan is bereikbaar via Melkouwensteenweg en Heistsebaan. 

Op 25 augustus verschuiven de werken naar de zuidkant van het kruispunt, ter hoogte van de aansluiting met de Houwstraat. De Houwstraat en de Kegelstraat zijn dan gedurende één week, tot 31 augustus, afgesloten van de Aarschotbaan (N10). De Houwstraat is bereikbaar via een omleiding langs de Aarschotbaan, rotonde Fabiola en Mechelsesteenweg (N15).

Doorgaand verkeer op de N10 rijdt tijdens de werken beurtelings voorbij de werfzone, met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Verdere verloop in september

Vanaf 1 september gaan de nutswerken verder langs de Aarschotbaan en Liersesteenweg (N10) tussen het kruispunt met de Houwstraat en de rotonde. Eerst is de noordkant aan de beurt, om vervolgens de zuidkant onder handen te nemen.  De aannemer werkt telkens in zones van maximum 100 meter. Verkeer kan de werfzone dan ook beurtelings passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.