Veel spektakel, maar geen punten in 't Kuipje

zat 1 Apr 2023
Westerlo heeft in eigen huis een zure nederlaag geleden tegen Charleroi. Westerlo kwam al vroeg op voorsprong. Moest daarna zelf een hele wedstrijd achtervolgen. En toen dat gelukt leek, scoorde Charleroi toch nog.

Westerlo dat nog kans maakte op play-off 1 startte furieus en kwam al na 8 minuten op voorsprong, dankzij Fixelles. Maar iets voorbij het halfuur maakte Charleroi die achterstand ongedaan en zette Kempenaar Daan Heymans Westerlo zelfs op achterstand.

Westerlo dus op achtervolgen aangewezen. Na een uur spelen kreeg Westerlo een penalty. Maar de VAR kwam tussen en zo bleef het 1-2. In de toegevoegde tijd ging de bal dan toch op de stip voor Westerlo. En Tuur Dierckx leek Westerlo een punt te bezorgen. Maar amper een minuut later scoorde Badji uit het niets dan toch de 2-3.

5 doelpunten dus in 't Kuipje. Maar geen punten voor Westerlo. En zo lijkt play-off toch helemaal weg voor Westerlo.