3u12
De wereld vandaag
zaterdag 28 mei
17°C
0 km

Veldrit Herentals gaat ook zonder publiek door

Goed nieuws uit veldritland. Want veldrit in Herentals op woensdag 5 januari gaat door. Dat heeft organisator Golazo bevestigd. Heel wat crossen stonden op de helling na de beslissing van het Overlegcomité om publiek bij sportwedstrijden te verbieden. Maar er zal dus gecrosst worden aan het Netepark, mét Wout van Aert en Mathieu Van der Poel.

De veldrit in Herentals maakt deel uit van de X2O Trofee. Ook de crossen in Loenhout, Baal en Hamme behoren tot het regelmatigheidscriterium. Ook die zullen de komende weken zonder publiek toch georganiseerd worden.

Wout vs Mathieu

Veldritfans zullen dus, net als vorig jaar, de veldrit in Herentals enkel op televisie kunnen volgen. Vermoedelijk krijgen we dan weer een duel te zien tussen de twee absolute kleppers in de cross. Want Wout van Aert en Mathieu van der Poel hebben hun komst naar Herentals als bevestigd.

Vorig jaar was Van Aert de sterkste in Herentals en klopte hij in een loodzware cross wereldkampioen Van der Poel. Ook toen mocht er door de geldende coronamaatregelen geen publiek langs de kant staan.

Wout van Aert heeft alvast het thuisvoordeel. Hij woont op slechts een handvol kilometer van het parcours aan het Netepark.