12u02

Verbod op indoorsporten waar afstand van 1,5 meter onmogelijk is

Om de coronapiek een halt toe te roepen heeft Vlaams minister van Sport Ben Weyts beslist dat indoorcompetitiesporten waarbij anderhalve meter afstand niet kan, verboden zijn vanaf woensdag.

Alleen tot 12 jaar mag er bijvoorbeeld nog wel gebasketbald of gevolleybald worden. Maar alle competities voor jongeren worden dus stilgelegd, net als de volwassenencompetities. Onder meer in de hoogste afdeling van het vrouwenbasketbal was de competitie al begonnen.

En ook in het futsal zullen de wedstrijden tijdelijk opgeschort worden. Douches en kleedkamers sluiten ook. Kantines mogen wel openblijven, maar zij moeten de horecamaatregelen volgen. Deze code oranje duurt minstens tot en met de herfstvakantie, dan worden de maatregelen opnieuw geëvalueerd.

 

Mogelijk komen er wel uitzonderingen voor profclubs, omdat testen daar beter kan, en er ook economische motieven meespelen.

 

Voetbal Vlaanderen heeft ook beslist dat alle douches en kleedkamers gesloten blijven vanaf woensdag. En dat in alle reeksen,  van 2de nationale tot 4de provinciale. Morgen wordt vergaderd over eventuele bijkomende maatregelen.