18u41

‘Verborgen Parels’ bundelt 7 eeuwen aan Mechelse meesterwerken

Vrijdag gaat de langverwachte tentoonstelling ‘Verborgen Parels’ van start in het Museum Hof van Busleyden. De tentoonstelling geeft een unieke kijk in de Mechelse kunsthistorische rijkdom en creëert, aan de hand van opvallende lichtprojecties, een totaalbeleving. Naast werken uit de eigen collectie omvat de tentoonstelling ook kunstschatten uit privécollecties die nog nooit eerder vertoond werden voor een (groot) publiek. De bijna 100 kunstwerken, waaronder schilderijen; beeldhouwwerken en prenten, zijn te bezoeken vanaf vrijdag 11 november 2022 tot en met 25 juni 2023.

De tentoonstelling herbergt onder meer werken van Lucas Faydherbe, Rik Wouters en Prosper de Troyer. Sommige Mechelse kunstschatten werden zelfs tijdelijk overgebracht vanuit andere musea uit binnen-en buitenland. Zo gaf het Musée des Beaux Arts Nancy en Marseille twee voetstukken van Peter Paul Rubens in bruikleen. Ook het Kunsthistorisches Museum in Wenen leende enkele topwerken, van onder andere Paul de Vos en Antoon van Dyck, tijdelijk uit voor de tentoonstelling.

Tickets

De tentoonstelling begint aankomende vrijdag en loopt zo’n 8 maanden, tot en met 25 juni 2023. Tickets kopen kan via https://www.hofvanbusleyden.be. Elke donderdagavond van de maand is het museum open tot 22 uur voor een stil bezoek. Elke zondag kunnen individuele bezoekers er een rondleiding krijgen. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: © Sophie Nuytten – Museum Hof van Busleyden